arrow close icon-chevron-left icon-chevron-right icon-twitter icon-facebook icon-linkedin icon-zoom icon-trash icon-user icon-cart icon-search icon-chat

Zelf douaneaangiften doen is goedkoper

Steeds meer bedrijven vragen zich af: is het niet goedkoper, overzichtelijker en efficiënter om douaneaangiftes zelf te doen? Met de Brexit in zicht wordt deze vraag alleen maar prangender. Het eenduidige antwoord van onze douane-expert Ridvan Taci is: ja. Zeker nu de software slimmer en toepasbaarder is dan ooit.

Ridvan Taci kan u alles vertellen over de voordelen van het zelf regelen van douaneaangiftes. Daarom ging Globe Magazine van evofenedex voor het septembernummer bij hem langs. In het artikel legt hij duidelijk uit wat de voordelen precies zijn, waar je op moet letten en hoe het met de kosten zit. Lees het hele artikel in Globe Magazine. We delen ook graag alvast een paar van de belangrijkste bevindingen.

Waarom zelf doen?

Douaneaangiftes zelf doen, het heeft allerlei voordelen. Doordat je niet meer afhankelijk bent van een expediteur of tussenpersoon bespaar je kosten en tijd, je handelt sneller. Ook houd je beter overzicht over de uitgiften en raken je medewerkers beter bekend met de processen. Genoeg voordeel te behalen, dus.

Softwaremogelijkheden

Vroeger zagen veel ondernemers de douaneaangiften als complex. Er zijn veel complexe regels die snel veranderen, bovendien verliep de communicatie met de douane niet altijd even soepel. De software van nu lost veel van deze ‘obstakels’ op. Veranderingen in wetten en regels worden snel automatisch doorgevoerd. En via de directe koppeling met de douanesoftware verstuur je eenvoudig de aangifte.

Voorbereiden op Brexit

Veel bedrijven die zakendoen met het Verenigd Koninkrijk krijgen na 1 januari 2021 voor het eerst te maken met (nieuwe) douaneformaliteiten. Die ondernemers oriënteren zich nu op het zelf verzorgen van de aangiften.

Nieuws