arrow close icon-chevron-left icon-chevron-right icon-twitter icon-facebook icon-linkedin icon-zoom icon-trash icon-user icon-cart icon-search icon-chat

Noorwegen ratificeert eCMR-protocol

Goed nieuws voor Nederlandse ondernemingen die zaken doen met Noorwegen: de Noorse regering heeft het eCMR-protocol geratificeerd. Dit betekent dat de digitale vrachtbrief nu ook in Noorwegen rechtsgeldig is.

Dit maakt het gebruik en de toegankelijkheid van de eCMR in Europa weer een stukje groter. Daarom zeggen wij tegen al onze Noorse collega’s:
‘Velkommen til den digitale senderkortklubben’. Of in gewoon Nederlands: ‘welkom bij de digitale vrachtbriefclub’.

Andere landen
Noorwegen is al weer het 26e land dat het protocol getekend en geratificeerd heeft. Hiermee is de eCMR in een steeds groter deel van Europa te gebruiken en rechtsgeldig. Op deze
interactieve kaart zie je in één oogopslag welke landen het protocol al hebben getekend.

TransFollow ook in andere landen te gebruiken
Doet u zaken met andere landen waar het eCMR-protocol nog niet geaccepteerd en geratificeerd is (zoals Duitsland of Italië)? Dan zijn er ook nog andere mogelijkheden om de eCMR van TransFollow te gebruiken.

De hele rit, van begin tot het einde, is dan direct realtime inzichtelijk voor alle betrokken partijen. Alleen heeft de eCMR daar nog niet dezelfde status als de papieren vrachtbrief. Die moet de chauffeur in het betreffende land dus ook nog bij zich hebben voor de handhavers.

Nieuws

Paul Knoop
Paul Knoop
Business Unit Manager Digitale vrachtbrief