arrow close icon-chevron-left icon-chevron-right icon-twitter icon-facebook icon-linkedin icon-zoom icon-trash icon-user icon-cart icon-search icon-chat
De TransFollow-app

Hoe werkt de eCMR app van TransFollow voor digitale vrachtbrieven?

Vrachtbrieven realtime volgen, van commentaar voorzien, wijzigen én digitaal laten aftekenen. Klinkt goed? Chauffeurs en betrokken ketenpartners hebben altijd een actuele en complete vrachtbrief bij de hand, dankzij de CMR-app van TransFollow.

Wat is de rol van de eCMR-app?

De eCMR-app is ontwikkeld zodat iedereen de digitale vrachtbrief, digitaal, kan onderteken. Daarnaast kan het zijn dat een chauffeur (nog) niet beschikt over een device (boordcomputer) waarmee de digitale vrachtbrief ontvangen of afgehandeld kan worden. In dat geval biedt ook de eCMR-app van TransFollow (op een android telefoon) de oplossing. Gingen zij voorheen op pad met een papieren vrachtbrief, met de CMR-app hebben zij altijd een digitale vrachtbrief (eCMR) voorhanden. Foutkansen worden tot een minimum beperkt.

Hoe werkt het?

De ‘indienende partij’ (vaak de verlader) maakt de eCMR aan in het TransFollow-platform. De vervoerder ontvangt de vrachtbrief dan automatisch in zijn mail. In het ideale geval is deze mail gekoppeld aan het Transport Management Systeem. De vervoerder plant de ritten in en wijst de digitale vrachtbrief toe aan de chauffeur. Die ziet de vrachtbrief verschijnen in de CMR-app.

Betrokken ketenpartners (zoals verlader, vervoerder en ontvanger) kunnen de vrachtbrieven vervolgens realtime volgen en beheren via de Transfollow-portal.

Welke voordelen biedt de eCMR-app?

In de eCMR-app van TransFollow kunnen chauffeurs onder meer:

  • Vervoersinformatie registreren, zoals aankomst- en vertrektijden.
  • De vrachtbrief voorzien van opmerkingen en notities.
  • Foto’s en documenten toevoegen aan de vrachtbrief.
  • Vrachtbrieven laten aftekenen middels ‘sign on glass’ (via tablet of smartphone).
  • Vrachtbrieven laten aftekenen ‘zonder akkoord wederpartij’ (voor als er niemand is om af te tekenen).

Tegelijk kunnen chauffeurs altijd en overal de actuele status van de digitale vrachtbrieven inzien. Meerdere vrachtbrieven in één keer aftekenen of de vrachtbrief downloaden als pdf? Ook dat is mogelijk in de eCMR-app.

Welke voordelen biedt de app?

De administratie rondom een papieren vrachtbrief is vooral tijdrovend. De vrachtbrieven kunnen zoekraken of onleesbaar zijn door (bijvoorbeeld) weersomstandigheden. Daarnaast, in geval er geen tekenbevoegde in de buurt is, mist u een sluitende administratie. 

De eCMR-app van TransFollow tackelt deze uitdagingen. Dankzij de app zijn alle vrachtbrieven altijd en overal digitaal inzichtelijk. Aftekenen gaat eenvoudig en snel, óók als er niemand aanwezig is (dankzij de optie ‘aftekenen zonder akkoord wederpartij’). U heeft dan een digitaal bewijs dat er afgeleverd is. Tijd en plaats worden geregistreerd en iedereen in de keten is op te hoogte van de aflevering. De chauffeur kan dus altijd snel weer zijn weg vervolgen.

Is de app (of de TransFollow-functionaliteit) nog niet geintegreerd in de boordcomputer? Dan kunt u met een smartphone toch snel aan de slag. 

Meer voordelen

  • Eenvoudig tussenlocaties toekennen aan één digitale vrachtbrief.
  • Ken de vrachtbrief zo nodig aan meerdere chauffeurs toe.
  • Zo gewenst volledig integreerbaar met de boordcomputer.

Hieronder een impressie van de eCMR-app

Ken vrachtbrieven toe in de eCMR-app
Registreer vertrek- en aankomsttijden
teken zo nodig zonder akkoord wederpartij
Bekijk de actuele status

Heeft u hulp nodig bij het gebruik? ik help u graag!

Remco Pruijsers
Remco Pruijsers
Ketensupport