arrow close icon-chevron-left icon-chevron-right icon-twitter icon-facebook icon-linkedin icon-zoom icon-trash icon-user icon-cart icon-search icon-chat
Informatiebijeenkomst: 30 september van 11.00 tot 12.00 uur

Van AGS naar DMS: zo bereidt u zich goed voor

U heeft het vast al gehoord: begin volgend jaar wordt het huidige douaneaangiftesysteem AGS omgezet naar DMS. Begin 2022 klinkt misschien ver weg, maar in de wereld van automatisering is dat al morgen. Daarom vraagt deze verandering nu al om een aantal acties.
Datum
Informatiebijeenkomst: ‘Van AGS naar DMS’
Tijd
11.00 tot 12.00 uur
Locatie
Online webinar

De overgang van AGS naar DMS houdt meer in dan een aangepast softwarepakket van uw softwareleverancier. U zult zelf ook initiatief moeten nemen. Wat precies? Dat leggen we u graag uit tijdens onze informatiebijeenkomst op 30 september van 11.00 tot 12.00 uur.

Bereid u goed voor
De overgang naar DMS vraagt bijvoorbeeld om budget en extra tijd van medewerkers en kennispartners, zoals de softwareleveranciers en eventuele consultants. De ervaring leert dat het reserveren van een budget vaak vroeg in het najaar plaatsvindt. Hierop wilt u vast snel anticiperen. Zeker omdat een budgetaanvraag om een stevige onderbouwing vraagt. Ook zijn waarschijnlijk nieuwe koppelingen met andere systemen noodzakelijk. Hiervoor is het belangrijk dat u weet wat u wilt. Maar denk ook aan overleg met uw ketenpartners die u de informatie moeten aanleveren die u nodig heeft voor de DMS-aangifte. Verder moet u wellicht nieuwe vergunningen bij de douane aanvragen.

Bijeenkomst 30 september
Op 30 september van 11.00 tot 12.00 uur nemen Beurtvaartadres en evofenedex u mee in dit proces. U krijgt praktische tips over de routekaart naar een succesvolle implementatie.

Verder krijgt u inzicht in hoe ingrijpend het proces voor uw bedrijf is. Voor elke stap krijgt u handvatten, zodat u goed beslagen ten ijs komt. De bijeenkomst richt zich vooral op bedrijven die beschikken over een entrepotvergunning of andere niet periodieke aangiftes.

Details
Wie: Godfried Smit, Manager European Affairs bij evofenedex en Ridva
Taci, Business Unit Manager import en export bij Beurtvaartadres
Watinformatiebijeenkomst van AGS naar DMS
Wanneer: donderdag 30 september 2021 van 11.00 - 12.00 uur
Waar: online webinar

Schrijf je hier in

Ridvan Taci
Business Unit Manager import en export